Femigel®

71.91 kn

Za intimno zdravlje.

Nema na zalihi

Compare

Opis

Preporučena uporaba

Femigel® se može aplicirati odmah po pojavi osjećaja pečenja, svrbeža i iscjetka iz rodnice.

Kod blago izraženih simptoma koristite 1 aplikator svaki treći dan. U težim će slučajevima možda biti potrebna češća primjena aplikatora (isprva svaki dan, a onda svaki drugi ili treći dan) tijekom kraćeg ili duljeg vremena, odnosno sve do nestanka simptoma. Ako ste koji dan propustili upotrijebiti preparat, nastavite sljedećeg ili kad vam to odgovara.

Maksimalna učestalost korištenja preparata ograničena je na dva puta dnevno (ujutro i navečer).

U slučajevima gdje treba primijeniti drugo antimikrobno sredstvo, Femigel® se koristi kao suplement za održavanje normalne vaginalne flore i profilaksu od recidiva.

Nakon uspješno okončana tretmana preporučuje se korištenje Femigela® s vremena na vrijeme, jedan aplikator po potrebi (nakon kupanja u bazenima, saune, nakon promjene partnera, za vrijeme i nakon liječenja antibioticima, na putovanju, moru i slično) za redovno održavanje higijene i zdrave vaginalne flore.

U slučajevima atrofičnog vaginitisa u menopauzi i predmenopauzi preporučuje se korištenje preparata svaki treći dan, ukupno 6 aplikatora, i ponavljanje nakon mjesec dana.

 

Doziranje i način uporabe

Femigel® se pomoću zapakiranog, specijalno dizajniranog aplikatora unosi direktno u rodnicu.

Izvadite aplikator iz zaštitnog ovitka, primite ga za širi kraj i protresite poput toplomjera da se sadržaj aplikatora nađe na njegovu užem kraju.

Odvrnite čep i odložite ga.

Nježno gurnite uži kraj aplikatora u rodnicu što dublje. Čvrsto pritisnite širi kraj aplikatora i istisnite sadržaj. Izvucite aplikator i bacite ga.

Nakon aplikacije ostanite par minuta ležati na leđima. Preporučuje se aplikacija prije odlaska na počinak.

Mjere opreza

Femigel® se odlično podnosi, bez mirisa je, nemasan, ne nadražuje i ne ostavlja mrlje. Izuzetno rijetko moguće su blaže reakcije preosjetljivosti. Ako se pojavi alergijska reakcija, obustavite korištenje i konzultirajte svog liječnika.

Femigel® se ne primjenjuje oralno i ne koristi se kao kontraceptivno sredstvo. Ne preporučuje se primjena u trudnoći jer nisu obavljena sva potrebna ispitivanja. Dopuštena je i sigurna primjena proizvoda uz kondom.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.