Zona vital beta glukan + D3 60 kapsula

203,50 kn uključ. PDV

Zona vital beta glukan jer sadrži najaktivniji oblik beta-glukana farmaceutske kvalitete.

Nema na zalihi

Compare
Kategorija:

Opis

Dodatak prehrani

BETA GLUKAN VITAL 1,3/1,6 500 mg kapsule dolazi u prigodnom pakiranju od 60 kapsula visokopročišćenog beta 1,3/1,6 D glukana visoke europske kvalitete.

O betaglukanu općenito

Beta-glukani su heterogena skupina neškrobnih polisaharida koji se sastoje od monomera D-glukoze vezanih beta-glikozidnim vezama i to beta-(1,3), beta-(1,4) ili beta-(1,6) vezom. Osim razlike u glikozidnim vezama, betaglukani se razlikuju i strukturom (linearna ili razgranata), molekularnom masom, nabojem polimera i topljivošću. Svi ovi faktori utječu na biološku aktivnost betaglukana.
Istraživanja o utjecaju beta-glukana na imunološki sustav započela su još davnih 1960-ih i 1970-ih godina, i to na području Europe i Amerike, s jedne strane, i Japana s druge. Predmet istraživanja u Europi i Americi bila je mješavina polisaharida izolirana iz stanične stijenke kvasca – Saccharomyces cerevisiae, za koju je ustanovljeno da ima snažan stimulacijski učinak na makrofage, kao i otpuštanje citokina iz stanica neutrofila.
Najaktivniji oblik beta-glukana sadrži beta-(1-3)(1-6) veze, a nalazimo ga u stjenci pekarskog kvasca. Biološki aktivan beta-glukani osim 1,3/1,6 glikozidnih veza ima i veliku molekularnu masu.
Ciljne stanice beta-glukana su makrofagi i dendritičke stanice, iako djeluju i na aktivaciju drugih stanica imunološkog sustava. Sam mehanizam djelovanja beta-glukana nije u potpunosti razjašnjen.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.