ARTROSTAW 30 tableta

11,95  uključ. PDV

Proizvođač: Pharmacy Laboratories
Dodatak prehrani: ARTROSTAW tablete
Pomaže kod: Ozljede zglobova, bolni zglobovi
Upotreba: 3x tableta na dan
Pakiranje: 30 tableta
Dostupnost: Dostupno

 

Compare

Opis

Artrostaw se preporučuje kod  raznih ozljeda zglobova (uganuće, istegnuće, iščašenje),  kod teškog fizičkog rada, fizički aktivnih osoba i sportaša koji su u riziku od preopterećenja zglobova, za vrijeme oporavka (terapije) poslije ozljede zglobova,  kod pretilih osoba, srednje i starije životne dobi koji zbog prekomjerne tjelesne težine imaju razne probleme sa zglobovima, također se preporučuje ženama u periodu menopauze te za održavanje  dobre kondicije (fitness) i fleksibilnosti (savitljivosti) zglobova cijelog tijela.

Artrostaw je proizvod koji se sastoji od hidrogeniziranog kolagena, glukozamin sulfata, vitamina C, kondroitin sulfata, suhog ekstrakta tamjana (smola iz biljke Boswellia serrata) standardiziran na 40% bosvelične kiseline i hijaluronske kiseline.
 

Suhi ekstrakt tamjana ( Boswellia serrata) standardiziran na 40% bosvelične kiseline doprinosi održavanju normalnih zglobova, a bosvelična kiselina smanjuje biosintezu upalnih medijatora suzbijajući djelovanje lipooksigenaze, ključnog enzima za razvoj upale te inhibira adhezijske molekule direktno uključene u upalni proces. Bosvelične kiseline su najvažniji sastojak tamjana. Imaju snažno antiupalno djelovanje i učinkovito ublažavaju bol uzrokovanu artritisom (upalna bolest vezivnog tkiva koje se najviše očituje na zglobovima), ali za razliku od konvencionalnih lijekova ne uzrokuju nuspojave. Tamjan poboljšava cirkulaciju i dotok krvi kroz žile oštećene upalom, što dodatno pomaže zglobovima ugroženim artritisom.

Kolagen je najvažniji strukturalni protein u vezivnom tkivu, vlaknasta bjelančevina koja izgrađuje i  učvršćuje hrskavicu, kosti, mišiće, tetive, krvne žile i zglobove, vitalan za čvrstoću koštanog sustava, neophodan za zaštitu i normalno funkcioniranje zglobova, pogotovo  kod povećanih fizičkih napora, za vrijeme oporavka nakon ozljede zglobova te većeg napora zglobova kod pretilih osoba. Nedostatak kolagena uzrokuje poremećaj koštano-mišićnog tkiva (artritis, ukočenost, bolni zglobovi, mišićne ozljede).

Glukozamin sulfat se prirodno sintetizira u organizmu, a osobito velike koncentracije glukozamina pronađene su u zglobnoj hrskavici u kojoj on poticajno djeluje na proizvodnju proteoglikana te time i na stvaranje hrskavice. Kao sastavni dio zglobne tekućine glukozamin sulfat je neophodan za podmazivanje zglobova te smanjenje opterećenja kojima su oni izloženi. Izgradnjom hrskavice omogućuje se veća pokretljivost zglobova, a povećanjem viskoznosti zglobne tekućine olakšavaju se pokreti, smanjuju bolovi i upalni procesi izazvani ozljedama ili starenjem.

Kondroitin sulfat se u organizmu sintetizira iz beta-D-glukuronske kiseline i D-N-beta acetil galaktozamina. Stvaraju ga stanice hrskavice – hondrociti. U zglobnoj hrskavici kondroitin ima nekoliko važnih uloga: osigurava stvaranje sinovijalne tekućine u zglobu (a time i prehranu zglobnih struktura, te zaštitu od mehaničkih oštećenja), štiti zdravu hrskavicu od preranog propadanja (sprječavajući stvaranje određenih enzima koji oštećuju vezivna tkiva, te neutralizirajući učinak drugih enzima koji sprječavaju transport hranjivih tvari u hrskavicu).

Hijaluronska kiselina se nalazi u sinovijalnoj tekućini koja ima funkciju podmazivanja zglobova te  ima esencijalnu ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Nalazi se i u hrskavici i u sinovijalnoj tekućini. 
U sinovijalnoj tekućini održava viskozno-elastična svojstva. Za vrijeme upalnog procesa, događa se povećana razgradnja hijaluronske kiseline uslijed stvaranja razgradnih enzima, a time se smanjuju viskozno-elastična svojstva sinovijalne tekućine. Viskoznost zglobne tekućine vrlo je važna za pokretljivost i zdravlje zglobova.

Vitamin C je potreban za  proizvodnji kolagena, vlaknastih bjelančevina koje učvršćuju mišiće, krvne žile, a izgrađuje i hrskavicu, kosti i tetive. Dakle, vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice, te doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Pakiranje: 30 tableta.

Uputa za upotrebu:  Tri tablete dnevno.

Sastojci:

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: (= 1 tableta) %PU
Glukozamin sulfat 375 mg
Vitamin C 240 mg 300
Kondroitin sulfat 225 mg
Suhi ekstrakt tamjana standardizirana na 40% bosveličine kiseline 150 mg
Hijaluronska kiselina 15 mg
Hidrogenizirani kolagen 12 mg