ENCIAN CRVENA RIŽA, kapsule

9,97  uključ. PDV

Crvena riža je proizvod dobiven fermentacijom riže pomoću kvasca Monascus purpureus. Monakolin K iz crvene riže doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. 

Compare

Opis

Crvena riža je proizvod dobiven fermentacijom riže pomoću kvasca Monascus purpureus. Monakolin K iz crvene riže doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Blagotvorni učinak postiže dnevnim unosom 10 mg monakolina K iz pripravaka fermentirane crvene riže. 2 kapsule ovog proizvoda sadrže  min. 10 mg monakolina K.

Crvena riža se već godinama koristi u Kini i Aziji kao uobičajena hrana ali odnedavno i kao sredstvo koje efikasno smanjuje kolesterol i trigliceride.

Crvena riža sadrži Monakolin K (poznatiji kao Lovastatin), prirodni inhibitor HMG- CoA reduktaze, enzima bitnog za sintezu kolesterola u jetri. Kako je kolesterol u organizmu bitan jer je aktivni sastojak staničnih membrane, spolnih hormona i prekursor žučne kiseline stanice kao odgovor na smanjeno stvaranje kolesterola u jetri povećavaju broj receptora za resorpciju kolesterola iz krvi. Na ovaj se način smanjuje njegova koncentracija u krvi.

Crvena riža osim monakolina sadrži i škrob, masne kiseline i izoflavone.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.