LIST KADULJE/ Salviae Folium

2,00  uključ. PDV

Pakiranje: 50g

Compare
Kategorija:

Opis

Zašto koristimo list kadulje?
Naziv biljke kadulje (salvia) dolazi od lat. riječi salvus, što znači zdrav, a to dovoljno govori o njenoj ljekovitosti. U fitofarmaciji kadulja ima vanjsku i unutarnju primjenu. Za vanjsku primjenu priprema se kao infuz, a za unutarnju kao dekokt. Služi za ispiranje i grgljanje u terapiji upale usne šupljine i zubnog mesa, angine i neugodnog zadaha. Čaj od lista kadulje koristi se kod želučanih, crijevnih i žučnih tegoba. U pučkoj medicini rabi se za snižavanje šećera u krvi, za pospješivanje menstruacije, kod opeklina. Kadulja, kao sredstvo protiv znojenja, preporuča se ženama u menopauzi, te kod tuberkuloznih bolesnika. Antihidrotski učinak nastupa brzo, a traje nekoliko dana nakon uporabe.

Sastav:
Salviae folium 40 g

Način pripreme:
Za grgljanje i ispiranje usne šupljine priprema se infuz kadulje: 2 male žlice lista kadulje prelijte s 2 dcl kipuće vode i pustite da odstoji 30 minuta. Procijedite i grgljajte više puta dnevno.
Za unutarnju primjenu priprema se dekokt kadulje: 1 malu žlicu lista kadulje prelijte s 2 dcl vode, otopinu droge zagrijavajte zajedno s vodom do vrenja i pustite 5 minuta da vrije, nakon 10 minuta procijedite. Po želji zasladite medom. Čajni napitak pijte 1-2 puta dnevno tjedan dana, ili po potrebi.Kada ne smijete upotrebljavati čaj od lista kadulje?
Čaj od lista kadulje ne smijete upotrebljavati u slučaju preosjetljivosti na pojedine sastojke. Ukoliko se pojavi reakcija preosjetljivosti potrebno je odmah prekinuti uporabu.

Koje se neželjene nuspojave mogu pojaviti primjenom čaja od lista kadulje?

Nisu poznate nuspojave pri korištenju čaja od lista kadulje.

S kojim lijekovima ne trebate primjenjivati čaj od lista kadulje?
Nisu poznate interakcije s drugim lijekovima uz njihovu istovremenu primjenu.

Način čuvanja
Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži na temperaturi do 25ºC, izvan dohvata djece!

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.