MERZ SPEZIAL DRAŽEJE

22,23  uključ. PDV

Usavršite izgled kože, kose i noktiju!

Ugodite sebi Merz Spezial dražejama koje će savršenom kombinacijom vitamina i minerala iznutra nahraniti vašu kožu, kosu i nokte!

Compare
Kategorija:

Opis

SASTAV:

Vitamin C

To je vitamin koji naše tijelo ne može proizvesti samo, stoga ga treba konzumirati u obliku hrane ili dodatka prehrani. Vitamin C je vitamin koji je nužan ne samo za pravilan rad cijeloga tijela već i za zdravlje i ljepotu kože – uglavnom zbog važne uloge u proizvodnji kolagena. Kolagen je ključni sastojak koji kožu čini čvrstom i elastičnom; nažalost, nakon 25. godine njegova proizvodnja počinje opadati, što zauzvrat utječe na gubitak elastičnosti kože.

Zanimljivost: Uzimanje vitamina C u obliku dodatka prehrani može povećati učinkovitost SPF-krema u zaštiti od štetnih UV-zraka. Vitamin C bori se protiv slobodnih radikala i štiti stanice od oksidativnog stresa.

Vitamin E

Poput vitamina C, i vitamin E je antioksidans koji ima važnu ulogu u usporavanju starenja tijela i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Vitamin A

Pojam noćne sljepoće prvi je put opisan u Egiptu 1500. godine prije Krista; veza između bolesti i osiromašene prehrane (kojoj je nedostajao vitamin A) prepoznata je međutim tek u 19. stoljeću.
Vitamin A ne samo da ima ulogu u održavanju vida već je važan i u funkcioniranju imunološkog sustava te održavanju zdrave kože i sluznica. Njegov nedostatak može izazvati suhu kožu i krhke, lomljive nokte.

B-vitamini nužni su za pravilan rad kože, kose i noktiju, odnosno za cijelo tijelo.

Vitamini skupine B

B-kompleks naziv je za skupinu od osam vitamina koji obuhvaćaju: tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantotensku kiselinu (B5), piridoksin (B6), biotin (B7), folnu kiselinu (B9) i kobalamin (B12). B-vitamini nužni su za pravilan rad kože, kose i noktiju, odnosno za cijelo tijelo.

  • Vitamini B2 i B12 važni su u metabolizmu masti, bjelančevina i ugljikohidrata, koji opskrbljuju kosu hranjivim sastojcima. Također su uključeni u stvaranje i održavanje crvenih krvnih stanica, koje su odgovorne za opskrbu vlasišta kisikom, što povoljno utječe na rast kose.
  • Vitamin B6 sudjeluje u sintezi cisteina i njegovoj ugradnji u keratin, što potiče zdrav rast kose.
  • Folna kiselina pridonosi sintezi aminokiselina i funkcioniranju imunološkog sustava, a također doprinosi diobi stanica.
  • Biotin je prava zvijezda među vitaminima skupine B kada je u pitanju održavanje zdrave kose, kože i noktiju! Biotin (vitamin B7) ponekad se naziva i vitaminom H zbog njemačkih riječi Haar i Haut, koje znače kosa i koža. Nedostatak tog vitamina može uzrokovati suhoću kože te opadanje i lomljivost kose.

Željezo

Željezo sudjeluje u stvaranju hemoglobina i crvenih krvnih stanica, koji su odgovorni za prijenos kisika u tijelu. Na taj način osigurava kosi, koži i noktima potrebne hranjive sastojke.

Cink

Cink je element u tragovima koji usmjerava više od 300 enzimskih procesa. Cink pomaže u održavanju normalne kose, kože i noktiju, a također ima ulogu u sintezi DNA i diobi stanica. Njegov nedostatak može uzrokovati suhu, nadraženu kožu.
Budući da potiče razmnožavanje stanica i rast tkiva, vrlo je važan za zdrav rast kose i noktiju.

PAKIRANJE: 60 dražeja