OCTENILIN OTOPINA ZA ČIŠĆENJE RANA 350ml

14,15  uključ. PDV

Otopina za ispiranje rana, za čiščenje i vlaženje kroničnih rana.

Compare

Opis

Samo za vanjsku primjenu za rane na koži. Octenilin otopina za ispiranje rana primjerena je za ponovnu i dugotrajnu uporabu. Dugotrajna uporaba  octenilin otopine za ispiranje rana trebala bi biti pod liječničkim nadzorom. Rane se uvijek trebaju isprati i očistiti octenilin otopinom za ispiranje rana kako bi se otklonile lako topljive kraste prije daljnjeg liječenja octenilin gelom za rane (vidjeti uputu za uporabu tog medicinskog proizvoda). Za čišćenje se mogu koristiti zavoji ili obloge natopljene octenilin otopinom za ispiranje rana. Zavoji su često čvrsto povezani na površinu rane. Ako se takvi zavoji uklanjanju dok su suhi, to može uzrokovati novo oštećenje na području rane, što dodatno odgađa zacjeljivanje. Kad se zavoji teško skidaju, preporučuje se navlažiti ih ili natopiti octenilin otopinom za ispiranje rana, sve dok ih se ne može nježno ukloniti bez ozljeđivanja  površine rane. Primjenu treba često ponavljati,  sve dok se sve kraste ili nekrotično tkivo ne budu mogli lako ukloniti i dok rana ne izgleda čista. Ovo je dobar preduvjet za prirodno zacjeljivanje  rane te osigurava optimalan pregled  za kirurški debridman (čišćenje rane). Bolesnici s kroničnim ranama često su osjetljivi na razlike u temperaturi. octenilin otopina za ispirane rana može se zagrijati na temperaturu tijela neposredno prije primjene.

Način uporabe

Samo za vanjsku primjenu za rane na koži. octenilin otopina za ispiranje rana primjerena je za ponovnu i dugotrajnu uporabu. Dugotrajna uporaba  octenilin otopine za ispiranje rana trebala bi biti pod liječničkim nadzorom. Rane se uvijek trebaju isprati i očistiti octenilin otopinom za ispiranje rana kako bi se otklonile lako topljive kraste prije daljnjeg liječenja octenilin gelom za rane (vidjeti uputu za uporabu tog medicinskog proizvoda). Za čišćenje se mogu koristiti zavoji ili obloge natopljene octenilin otopinom za ispiranje rana. Zavoji su često čvrsto povezani na površinu rane. Ako se takvi zavoji uklanjanju dok su suhi, to može uzrokovati novo oštećenje na području rane, što dodatno odgađa zacjeljivanje. Kad se zavoji teško skidaju, preporučuje se navlažiti ih ili natopiti octenilin otopinom za ispiranje rana, sve dok ih se ne može nježno ukloniti bez ozljeđivanja  površine rane. Primjenu treba često ponavljati,  sve dok se sve kraste ili nekrotično tkivo ne budu mogli lako ukloniti i dok rana ne izgleda čista. Ovo je dobar preduvjet za prirodno zacjeljivanje  rane te osigurava optimalan pregled  za kirurški debridman (čišćenje rane). Bolesnici s kroničnim ranama često su osjetljivi na razlike u temperaturi. octenilin otopina za ispirane rana može se zagrijati na temperaturu tijela neposredno prije primjene.

Posebne mjere opreza

Interakcije:
Nemojte primjenjivati u kombinaciji s anionskim surfaktantima ili drugim sapunima za čišćenje rana, mastima, uljima, enzimima i dr., jer to može štetno utjecati na konzervans. Nemojte  primjenjivati u kombinaciji s povidonom jodiranim jer to može uzrokovati promjenu boje i smanjenje antiseptičnog učinak povidona jodiranog.

Kontraindikacije:
Octenilin otopina za ispiranje rana ne smije se primjenjivati u bolesnika s potvrđenom alergijom ili sumnjom na alergiju na jedan ili više sastojaka. Ako niste sigurni, provjerite s liječnikom.
Octenilin otopina za ispiranje rana ne smije se primjenjivati na hijalinoj hrskavici, očima, ušima, nosu, mokraćnom mjehuru ni trbušnoj šupljini! Ne smije se primjenjivati u infuziji ili injekciji! Ne smije se uzeti kroz usta.
Kako bi se spriječila moguća ozljeda tkiva, ne smije se injicirati ni primijeniti putem pritiska. Mora se osigurati odgovarajuća drenaža iz šupljina rane (npr. za fleksibilni dren).

Opće sigurnosne mjere:
Za primjenu na ranu samo izvana. Koristiti samo spremnike bez greške i oštećenja. Koristiti samo neotvorena i neoštećena pakiranja. Zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti.  Kako bi se spriječilo uvođenje bakterija prilikom primjene octenilin otopine za ispiranje rana, osigurajte da pakiranje ne dođe u dodir  s ranom. Čuvati izvan pogleda i dosega djece!

Sastojci

Visoko  pročišćena voda, glicerol, etilheksilglicerol, oktenidindiklorid.

Pakiranje

350ml