ZELENI ČAJ/ Thea sinensis 100g

3,37  uključ. PDV

Pakiranje: 50g

Compare
Kategorija:

Opis

Konzumiranje 4-5 šalica zelenog čaja veoma je jeftina, ali efikasna terapija u borbi protiv slobodnih radikala koja štiti zdravlje srca i drugih vitalnih organa čovjeka.

Veliki broj istraživanja je potvrdio koristi konzumacije zelenog čaja po zdravlje srca, krvnih žila, smanjenja lošeg kolesterola, antioksidansi iz zelenog čaja su korisni i za prevenciju brojnih drugih bolesti, pa i karcinoma.

Zeleni čaj je jedan od najvažnijih pomagača za zdrav život čovjeka, jer sadrži i veoma korisne polifenole katehin, flavanon, kofein i teain.

Žlicu čaja prelijte vručom vodom i ostavite pet minuta. Potom procijedite, a u vodi će već biti dovoljne količine ljekovitih sastojaka iz čaja.

Narodi Dalekog istoka prednjače u konzumaciji zelenog čaja, i brojna istraživanja rađena su upravo u tom dijelu svijeta te su sva pokazala da je riječ o toplom napitku koji smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja, oboljenja respiratornog trakta, prostate, smanjuje nivo kolesterola i ima pozitivan efekt na metabolizam čovjeka.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.