COSINUS 30 tableta

7,30  uključ. PDV

Proizvođač: Pharmacy Laboratories
Dodatak prehrani: COSINUS tablete
Pomaže kod: Upala sinusa i hunjavica nosa
Upotreba: 1x tableta na dan
Pakiranje: 30 tableta

 

Compare

Opis

Cosinus je mješavina ljekovitog bilja i vitamina koji se preporučuje osobama koji imaju upalu gornjeg dijela respiratornog sustava, posebno sinusa i sluznice nosa, otklanja upalu sinusa, hunjavicu nosa,  „otvara nos“ i ublažava bol u glavi.

Tipični simptomi sinusitisa su pojačana sekrecija,kihanje, šmrcanje, začepljen nos, osjećaj pritiska i bol u području zahvaćenoga sinusa, kašalj uzrokovan sekrecijom. Još neki od simptoma mogu biti glavobolja koja se širi iz područja iznad korijena nosa i povišena temperatura, te bol u uhu i u vratu, zubobolja, gubitak njuha, suzenje iz očiju. Uz sve to izražen je i osjećaj umora i iscrpljenosti.

Cosinus razrjeđuje sekret u nosu i sinusima te olakšava njegovo izbacivanje, smanjuje otečenost sluznice nosa i olakšava disanje te djeluje na uzročnike bolesti (viruse i bakterije).

Sadržaj ljekovitog bilja i vitamina ima sekretolitičko, protuupalno, antialergijsko, antibakterijsko, antifungalno, antivirusno i imunomodulirajuće djelovanje.

Vitamin A (beta-karoten) doprinosi održavanju normalne funkcije sluznice respiratornog sustava i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Vitamin B2 (riboflavin) doprinosi održavanju normalne funkcije sluznice respiratornog sustava.

Sporiš (Verbena officinalis L.) olakšava simptome prehlade i gripe (smanjuje glavobolju) te jača imunološki sustav, sredstvo protiv upale grla i usne šupljine, hripavca, pomaže kod otežanog disanja.

Bazga (Sambucus nigra L.) djeluje kao sredstvo za sve vrste prehlada, kašlja i upale sluznice, za lakše iskašljavanje sluzi nakupljene u dišnim putevima i protiv hripavca.

Sirištara (Gentiana lutea L.)  je sredstvo protiv groznice i sekretolitik (sredstvo koje pojačava sekreciju bronhalne sluznice i razrijeđuje žilavi ispljuvak) .

Justicija (Andrographis paniculata) pomaže u tegobama sa sinusima, ublažava prehladu, gripu i groznicu, stimulira imunološki sustav (imunostimulans), pomaže tijelu u borbi protiv infekcija i spriječava njihovo ponovno pojavljivanje, sredstvo protiv infekcije grla, ublažava grlobolju.

Divizma (Verbascum thapsus L.) je biljka koja se koristi kod upale respiratornog sustava, prehlade, gripe, hunjavice, upale sinusa, začepljenosti dišnih puteva,  upale grla i kašlja, djeluje kao sredstvo koje pomaže u iskašljavanju (ekspektorans) i sredstvo koje smanjuje podražaj na kašalj (antitusik), reducira stvaranje sluzi.

Vitamin B12 (cijanokobalamin)  doprinosi  normalnom funkcioniranju imunološkog i živčanog sustava (nedostatak vitamina B12 u organizmu može biti povezan s pojavom sinusitisa).

Pakiranje: 30 tableta.

Uputa za upotrebu:  Jedna tableta dnevno.

Sastojci:

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: (= 1 tableta) %PU
Suhi ekstrakt korijena sirištare 50 mg
Suhi ekstrakt cvijeta divizme 50 mg
Suhi ekstrakt cvijeta sporiša 50 mg
Suhi ekstrakt lista justicije standardiziran na 98% sadržaja andrografolida 25 mg
Vitamin B2 1 mg 71
Vitamin A 500 µg 63
Vitamin B12 2.5 µg 100
Sastojci: vitamin A, vitamin B2, vitamin B12, List justicije, Cvijet sporiša, Cvijet divizme