OCTENILIN GEL ZA RANE

10,32  uključ. PDV

Gel za rane za vlaženje i čišćenje kontaminiranih rana i rana s krastama.

Compare

Opis

Kronične rane na koži gotovo su uvijek prekrivene eksudatom, debelim deskvamiranim slojem fibrina, nekrotičnim tkivom i staničnim debrisom. Takav sloj pruža dobre uvjete za rast ne samo patogena, već i tranzijentnih ili rezidentnih patogena kožne flore, što odgađa zacjeljivanje rana. Zbog toga je potrebno pažljivo čišćenje rane, kao i vlaženje okoline rane. octenilin gel za rane može se primjenjivati, primjerice:

– za vlaženje i čišćenje kroničnih rana na koži

– za održavanje vlage u zavojima i oblozima za rane

– za omekšavanje otvrdnulih vanjskih slojeva

– kao pomoć u prirodnom procesu zacjeljivanja

– za njegu rana uzrokovanih toplinom (opekline).

Primjena Octenilin gela za rane je bezbolna, a dobro ga podnose i osobe s alergijama.

Način upotrebe

Samo za vanjsku primjenu za rane na koži.

Octenilin gel za rane primjeren je za ponovnu i dugotrajnu uporabu. Dugotrajna uporaba Octenilin gela za rane trebala bi biti pod liječničkim nadzorom. Tijekom debridmana, ranu treba uvijek prvo isprati i očistiti, tako da je lako odvojiva krasta uklonjena prije nastavka liječenja rane Octenilin gelom za rane. Ranu potpuno prekrijte Octenilin gelom za rane (1 – 5 mm).

Za prekrivanje ili ispunu rana, Octenilin gel za rane može se nanijeti na kataplazme, gaze, komprese i druge upijajuće materijale ili materijale za ispunu rana. Vlaženje površine rane omogućuje nježno omekšavanje kraste i njezino uklanjanje prilikom sljedećeg previjanja rane. Octenilin gel za rane može ostati na rani do sljedećeg previjanja. Učestalost previjanja ovisi o naravi rane i količini eksudata te ju je potrebno prilagoditi trenutnom stanju rane, ali ranu je potrebno previti nakon najviše 3 dana. Ako se primjenjuje s parafinskim gazama, ranu je potrebno previjati i čistiti svaki dan. Treba odabrati takvu oblogu za ranu koja odgovara fazi zacjeljenja rane. Potrebno je odabrati i sekundarnu oblogu kako se gel ne bi isušio i kako ne bi došlo do maceracije rubova rane i okolne kože. Nastavite primjenu sve dok ne budete mogli lako ukloniti cijelu krastu i nekrotični otpad (debris), te dok rana ne bude očišćena.

Bolesnici s kroničnim ranama često su osjetljivi na temperaturu. Octenilin gel za rane može se zagrijati na temperaturu tijela neposredno prije primjene.

Čišćenje područja oko rane: kako bi se smanjio rizik od unosa bakterija u ranu, preporučuje se opsežno čišćenje cijelog područja rane octenilin otopinom za ispiranje rana.

Pakiranje

20ml