OCTENISEPT® GEL ZA RANE

62,80 kn uključ. PDV

Hidrogel za akutne rane i lakše opekline.

Compare

Opis

Octenisept gel za rane se primjenjuje kod akutnih ozljeda kože kao što su ogrebotine, porezotine i opekline blažeg stupnja (među koje spada i koža oštećena pretjeranom izloženošću sunčevim zrakama). Kako bi rana mogla optimalno zacijeliti, trebala bi biti opskrbljena dovoljnom količinom vlage, jer se u postupku zacjeljivanja stanice kože moraju moći dijeliti i pomicati, što se najbolje postiže u vlažnoj okolini. Uz to, ranu treba zaštititi i od infekcija. Posebna formula octenisept gela za rane optimalno opskrbljuje ranu vlagom i formira zaštitni sloj koji sprječava prodor bakterija i mikroorganizama u ranu, jer se oni deaktiviraju u samom gelu. Na taj način octenisept gel štiti od (novih) infekcija i upala, te pospješuje i ubrzava prirodno zacjeljivanje rana. Octenisept gel je bezbojan i ne peče pri nanošenju.

Način uporabe

Neposredno nakon ozljede posprejajte octenisept otopinom za sluznicu i kožu. Nakon toga ranu prekriti tankim slojem gela za rane. Prema potrebi pokriti zavojem ili flasterom. Nanosite octenisept gel za rane jednom do dva puta na dan, sve do potpunog zacijeljenja rane. Vrh tube proizvoda iz higijenskih razloga ne smije doticati ranu ili druge površine.

Posebne mjere opreza

Ako se kombinira s gazom, može doći do zasušivanja, a time i otežana odvajanja gaze od rane. Ne koristiti istodobno sa sapunima za čišćenje rana, kremama, uljima, enzimima ili sličnim, jer može naškoditi konzervansima. Ne koristiti zajedno s PVP jodom, jer bi to moglo obojiti kožu i ograničiti antiseptičko djelovanje PVP joda.

Čega se morate pridržavati tijekom primjene octenisept gela za rane?
Octenisept gel za rane ne koristite kontinuirano dulje od dva tjedna bez liječničke kontrole. S obzirom da se alergije nikada ne mogu isključiti u potpunosti, octenisept gel za rane ne bi trebalo koristiti kod već poznatih alergija ili sumnje na mogućnost pojave alergijske reakcije na jedan od sastojaka. Samo za vanjsku primjenu. Kako bi se izbjegla moguća oštećenja tkiva, octenisept gel za rane ne smije se koristiti na hrskavici, u uhu i u nosu i ne smije dospijeti u oko! Ne koristiti za infuziju ili za injekciju! Ne piti! Koristiti samo ispravna i neoštećena pakiranja.
Kako se čuva octenisept gel za rane?

Zaštititi tubu od izravnog sunčeva zračenja. Kod skladištenja neotvorenog pakiranja na temperaturi 5-25°C, octenisept gel za rane može se upotrijebiti do datuma roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece.

Sastojci

Voda, propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidinhidroklorid

Pakiranje

20ml

Možda će vam se također svidjeti…