Zanimljivosti… Svakako pročitajte!

LIJEČENJE OZONOM – AKTIVNIM KISIKOM

OZON U MEDICINI

Od  polovice 19. stoljeća ozon je korišten na različite načine u medicini te za higijenske svrhe.

Još od 1920. godine koristi se u terapijske medicinske svrhe, a čak se i spominje njegova primjena u britanskom medicinskom časopisu The Laucet.

Postoje brojni znanstveni radovi koji potvrđuju pozitivno djelovanje ozona na cijeli niz bolesti, od obične prehlade i viroze preko raznih drugih virusnih i bakterijskih, a također i malignih oboljenja.

Kurkuma i njena ljekovita svojstva!

kurkuma

Kurkuma je tropska biljka lat. Curcuma Longa iz porodice đumbira. Nalazimo je u Indiji i Indoneziji gdje predstavlja svetu biljku vezanu uz kulturu indijskog naroda.

I kao začin i kao biljni lijek koristi se gomolj ove biljke.

Svaki Indijac dnevno konzumira po 2 grama kurkume.

Iako se ljekovita svojstva kurkume u medicini koriste već 4000 tek u zadnje vrijeme bilježi se znatan porast konzumacije u zapadnim zemljama. I narodna medicina i suvremena znanost preporučuju kurkumu za liječenje širokog spektra bolesti.

Saw Palmetto – ljekovita svojstva patuljaste palme

Saw Palmetto (lat. Serenoa repens) je patuljasta palma porijeklom iz Amerike.

To je nisko rastuća biljka koja dostiže visinu od oko 2-4 metara . Raste u gustim grupama ili šipražju u pjeskovitom primorskom području ili kao rastinje u borovoj šumi. Ima lišće u obliku lepeze od oko 20 traka. Listovi su svetlo zeleni u unutrašnjosti, a srebrnasto – bijeli u priobalnom području 1-2 m dugi. Cvjetovi su žućkasto-bijeli, oko 5 mm.Plod je velika crveno-crna koštunica.

Ljekovita svojstva patuljaste palme pripisuju se upravo bobicama. Stoljećima su se te bobice koristile za različite medicinske slučajeve. Čak i danas, uz ogromnu ponudu lijekova, neki liječnici preferiraju saw palmetto za muške bolesti, …

Vitamin D – Vitamin sunca!

Vitamin D ili kalciferol mnogi još nazivaju i vitaminom sunca !

Kada govorimo o vitaminu D u užem smislu obićno mislimo o vitaminu D3 (kolekalciferol) koji se u organizmu sintetizira iz provitamina 7 – dehidrokolesterol u koži pod utjecajem sunčevih zraka. A može se unositi i hranom ( riblje ulje i meso, mlijeko i mliječni prozvodi, žumanjak, te gljive).S obzirom da je u današnje vrijeme izlaganje suncu jako upitno!!!, a unos hrane obogačene vitaminom D gotovo nikakav!!!, naš organizam svakako ostaje…

CITRUS Vit®

Citrus Vit Bogatstvo vitamina u jednoj kapi !

Potpuno prirodan preparat! Pomaže da očistite toksine iz organizma i vratite mu zdravlje i energiju.

Što su beta-glukani?

imunitet Beta-D-glukani su neprobavljivi polisaharidi, koji su zastupljeni u zrnu zobi i ječma, kvasca, nekih gljiva (Šitake, Maitake). Beta-D-glukan iz kvasca se dobija iz stijenk stanica pekarskog kvasca (lat. Saccharomyces cerevisiae). Beta-glukani u kemijskom smislu predstavljaju  beta-1,3/1,6¬D-glukan. Oni se prvenstveno koriste za jačanje imuniteta opčenito, kod bakterijskih i virusnih infekcija, kod raka i HIV-a, za snižavanje masti i šećera u krvi.